Referenssit

Referenssit

Ensimmäisenä viimeisimmät, eli yrityksessäni tehdyt koulutukset. Vedin Momentum-hankkeelle vaikuttavan portfolion rakennusainekset tunnin ja neljän tunnin webinaareina. Innostuin etenkin vuorovaikutuksesta ja opiskelijoiden omista brändilauseista! Osallistujissa oli noin viisikymmentä Pohjois-Suomalaista eri alan asiantuntijaa, jotka olivat työntekijöitä tai -hakijoita. Tunnin luento on myös tallenteella katsottavana verkosta.

Olipa mainio iltapäivä ja väki lähti mainiosti pohtimaan omia juttujaan ja myös jakamaan ajatuksiaan. Saivat paljon syttöjä jatkoon 👍. Kiitos

Hanna H. Kela, Momentum-hankeen Urakoordinaattori ja koulutuksen moderoija

Opiskelijoiden palautteita Momentum-hankkeen koulutuksesta (10.2.2022)

”Pirteä ja visuaalisesti ilahduttava koulutus. Asiasisällöstä sai paljon ajateltavaa ja eväitä portfolion tekemiseen.”

”Innostava ja käytännönläheinen materiaali”

”Emmi oli loistavan ammattitaitoinen.”

”Äärettömän mielenkiintoinen ja innostava koulutus! Toki keskittyi aika paljon luoviin aloihin, mutta hyvin sai ammennettua myös muuhun asiantuntijatyöhön. Koulutus auttoi myös konkretisoimaan oman osaamisen sanoittamista ja visualisointia. Tällä pääsee varmasti hyvin eteenpäin työnhaussa!”

Ennen yritystoimintaa hankittu osaaminen

Olen kehittänyt oman osaamisen tunnistamista, asiantuntijabrändäystä ja portfolio-opetusta vuodesta 2011. Olen työskennellyt suunnitteluteknologian yliopisto-opettajana Lapin yliopistolla siis toistakymmentä vuotta, olen pedagogisesti pätevä ja työnkuvaani on kuulunut uraohjaus ja ammatillisen portfolion opintojaksot; niiden suunnittelu, opettaminen ja arviointi. Opiskelijat ovat olleet korkeakouluopiskelijoita: palvelu- ja teollisen muotoilun, vaatetus-, tekstiili-, peli- ja graafisen suunnittelun sekä valokuvauksen opiskelijoita. Ohjauksessani on ollut myös audiovisuaalisen mediakulttuurin ja kuvataidekasvatuksen opiskelijoita. Olen ohjannut satoja portfolioita, jotka sisältävät myös oman osaamisen tunnistamisen ja itsensä brändäämisen. Yritykseni perustin, kun koin, että tämä on sitä mitä haluan tehdä – auttaa osaamista näkyväksi!

Opiskelijoiden palautteita:

”Sisältö hyvä, keskityttiin olennaiseen”

”Hyvä ja mielenkiintoinen kurssi. Mukava ja asiantunteva opetus”

”Informatiivinen kurssi, joka herätteli pohtimaan omaa ammatillista suuntautumista ja tulevaa brändiä. Toteutus oli hyvä juttu, jokainen sai tehdä omiin tarpeisiinsa sopivassa muodossa portfolionsa. Itsenäinen ja vapaa työskentely sopi itselle, kuitenkin sai neuvoja kysyttäessä. Lähikertoja oli sopivasti ja niiden aiheet oli mielestäni oleellisia. Tehtävien määrä mielestäni sopiva.”

”Kurssi antoi paljon ajattelemisen aihetta portfolion työstämiseen. Kiva, että sai tehdä omaan tahtiin ja tärkeintä se, että saa alustan näyttää omia töitänsä, eikä se että portfolio piti saada ns. valmiiksi.”

Omat portfoliot ja muut

Kokemukseni osaamisen tunnistamisesta ja tuotteistamisesta, sekä portfolioista on monipuolista. Olen henkilökohtaisesti tehnyt erilaisia hakupapereita sekä muotoilu- ja opetusportfolioita, ja räätälöinyt niitä opiskelu-, työpaikan ja apurahahakemuksiin. Olen ollut myös arvioimassa hakupapereita opiskelupaikan- ja työnhakijoilta sekä haastatellut opiskelupaikan hakijoita. Tutkimustyötäni apurahojen muodossa ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Suomen Tekstiili & Muoti ja Seppo Säynäjäkankaan tiedesäätiö.

Yritykseni, PortfolioAkatemian, perustin syksyllä 2021, jotta voisin jakaa vinkkejä työnhakuun liittyen, sekä päästä mukaan keskusteluun näistä asioista, jotka ovat hyvin mielenkiintoisia tässä työelämän murroksessa. Mielestäni asiantuntijoiden kannattaa brändätä omaa osaamistaan – kukaan ei tiedä mitä he osaavat, jolleivat he itse kerro siitä. Brändäys tulee olemaan tulevaisuuden työnhaussa tärkeää ja se on sitä jo nyt.

Meillä kaikilla on brändi, se on mitä meistä puhutaan, kun emme ole paikalla tai kuinka meidät esitellään henkilölle, jota emme tunne. Siihen voi ja kannattaa itse vaikuttaa!

Olen auttanut monia yksityishenkilöitä työnhakupapereiden laadinnassa. He ovat lähes aina päässeet haastatteluun ja saaneet hakemansa paikan.

Kiitoskortin sain tekstien laatimisesta hakemukseen, jonka avulla hakija, 30v. nainen, työllistyi koulukuraattoriksi.

Kiitosta olen saanut mm. CV:n sana- ja värivalintojen kommentoinneista 32v. mieheltä. Hän sai hakemansa sähköalan työpaikan.

”Sain Emmiltä hyviä vinkkejä työhakemukseeni. Ulkopuolinen, asiansa selkeästi hallitseva ammattilainen osasi kertoa miten hakemukseen saa paremmin tuotua omaa persoonaa esiin niin, että se erottuu edukseen muiden hakijoiden joukosta. Tällä kertaa työnhaku ei mennyt maaliin saakka, mutta nyt on ainakin hyvä hakemuspohja valmiina odottamassa uusia, mielenkiintoisia työpaikkoja!” – Katri, sote-alan asiantuntija

Emmi kouluttajana

Olen saanut palautetta, että olen helposti lähestyttävä ja mukava persoona, asiantunteva ja innostava sekä huomioin hyvin kuulijat. Olen kouluttanut jo toista vuosikymmentä, joten esiintyminen ja puhuminen on minulle helppoa ja luontevaa. Tykkään pitää sovituista aikatauluista kiinni ja tartun puhelimeen, vaikkei tarve sitä aina vaatisikaan. Tämä portfolioaihe tuli minulle kurssina ja saatesanoilla, että ”kootaan tehdyt työt yhteen.” Mutta minusta portfolio on niin paljon muutakin! Se on matka itsetuntemukseen, sukelletaan oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen, brändäämiseen ja visualisointiin. Ja kun sieltä palataan, on palkintona parempi itsetunto ja kenties vaikkapa unelmien työpaikka!

Kirjoitan ja puhun mielelläni

Portfoliot ja asiantuntijabrändäys ovat lähellä sydäntäni. Seuraa Kuohu-uutiskirjettäni, jossa avaan keskusteluja osaamisen tunnistamiseen, portfolioon ja asiantuntijabrändäykseen liittyen!